Agrico Rassenshow

Donderdag 10 en vrijdag 11 november heeft de Agrico Rassenshow plaatsgevonden in de Agrico Research loods in Bant. De rassenshow had dit jaar het thema “Griekenland”.

Wij hebben Agrico bij de organisatie en opbouw van de rassenshow ondersteund. Bovendien werd de catering gedurende het evenement door ons verzorgd. Voor het bereiden van diverse gerechten werd door onze koks uitsluitend gebruik gemaakt van aardappelen afkomstig van Agrico.

Griekenland

Het thema “Griekenland” kwam gedurende het event naar voren in de aankleding en de keuze van de gerechten. Zo werden er voor de bezoekers van de rassenshow gerechten als Choriatikia (een Griekse salade op basis van licht gegaarde courgette), Moussaka (een Griekse groenteschotel uit de oven) en Vodino Stifatho (Grieks stoofvlees) gepresenteerd. Daarnaast waren er diverse Griekse hapjes zoals pitabrood met tzatziki en olijven. De kleuren blauw en wit waren de basis van de decoratie in Griekse stijl.

Arizona

Aardappelras Arizona was het ras dat dit jaar in de spotlights stond. Deze aardappel vult goed in allerlei gerechten. De kok van Willem de Boer Food & Events heeft op het event een live presentatie gehouden van het bereiden van een aardappelgerecht met de Arizona-aardappel in zes stappen.

(Inter)nationale zakenrelaties

De eerste dag van de rassenshow werd met de zakelijke (inter)nationale relaties van Agrico afgesloten in De Koningshof Party & Events in Urk met een diner gedurende een feestelijke avond. Ook in De Koningshof was het Griekse thema doorgevoerd door wit/blauwe decoratie en een diner- en dessertbuffet in Griekse stijl.

De avond begon met een cocktail in Griekse kleuren bij ontvangst met daarbij diverse hapjes, waarna er een openingsspeech werd gehouden. Aansluitend op de speech werd het dinerbuffet geopend.

Na het dinerbuffet werd er een presentatie gegeven door André Kuipers, gevolgd door de opening van het dessertbuffet. Tussen de bedrijven door werd op de achtergrond Griekse sfeermuziek gespeeld en is er veel gepraat door de gasten onderling.

Bij het verlaten van de feestavond werden de gasten verrast met een bedankje.

Dag twee

Op tweede dag van de rassenshow werd de gasten gedurende de dag eveneens Griekse gerechten aangeboden en gaf onze kok een aantal kookshows door het live bereiden van gerechten met de Arizona-aardappel.

Aan het einde van het evenement was er nog een borrel voor de organisatie. De organisatie kijkt terug op een geslaagde en goedbezochte rassenshow.



Copyright © Willem de Boer 2025 | Gerealiseerd door DIXID