Willem de Boer Food & Events
Distributieweg 12
8304 BJ Emmeloord
Telefoon: 0527 68 40 00
info@willemdeboer.nl
Italiaans ijs nieuwste culinaire aanwinst
Er ging vijf jaar voorbereidingstijd aan vooraf. Jaarlijks werd de internationale Italiaanse ijsbeurs SIGEP in Rimini bezocht. Het ‘Mekka’ van ambachtelijk ijs bereiden. Eeuwenoude Italiaanse productkennis werd uitgezocht. Natuurlijk werd veel geproefd, heel veel geproefd! Uiteindelijk werd een eigen smaak ontwikkeld. De productontwikkelaars van Willem de Boer Food & Events zijn niet ‘over één nacht ijs gegaan’. Begin 2013 bleken alle gewenste ingrediënten compleet. Dat was de aanleiding tot het lanceren van eigen lijn ambachtelijk Italiaans roomijs, dagelijks vers bereid en volgens een unieke mix.Aan het hoofd van de afdeling staat Luciën Raven, al geruime tijd werkzaam als creatief kok en inmiddels doorgegroeid tot gediplomeerd ijsbereider.Luciën Ravenrondde in 2011 zijn opleiding af bij het IJscentrum in Wageningen. De opgedane ervaringen uit Italië leidde tot het uitontwikkelen van een eigen bedachte ijsmix. Lucien Raven: “Voor het bereiken van een hoge smaakbeleving, verwerken wij in ons ijs voor zover mogelijk vers fruit en natuurlijke producten, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Hierdoor krijgt het ijs haar volle, romige smaak en is het bovendien gezonder dan ander schepijs. We produceren op dit moment 38 gevarieerde smaken, maar komen zeker met nog meer waaronder ook ijstaarten”, aldus de ijsbereider die een tipje oplicht van de plannen.
Snack-Plaza en De Koningshof
Ook bij Snack-Plaza Willem de Boer, de eigen fastfoodformule op Urk, is het Italiaans ijs te vinden. Steeds wisselend worden 16 smaken gepresenteerd. De meest geliefde klassiekers zijn hazelnoot, donkere chocolade, Stracciatella, pistache, aardbei en citroen. Raven: “Maar ook richten wij ons op hippe smaken als bijvoorbeeld appeltaartijs. Naast hoorntjes en bekers zijn ook meeneemverpakkingen verkrijgbaar. Bij De Koningshof Party & Events op Urk worden inmiddels ook desserts en ijsbuffetten samengesteld op basis van Italiaans ijs. Ook op events kunnen gasten vanuit de ijscokar zelf een ijsje kiezen”.
IJssalons en restaurants
Het jaarlijkse ijsseizoen is van begin maart tot eind oktober. Willem de Boer Food & Events in Emmeloord produceert en levert meerdere malen per week op vaste dagen aan ijssalons en restaurants. Het distribueren van de ijsproducten wordt zorgvuldig gedaan. Het ijs wordt afgeleverd in gemetalliseerde kunststof (rvs-look) bakken van 5 liter die fraai gedecoreerd zijn en hoog opgemaakt worden. Deze bakken worden afgedekt met een transparante plastic deksel en verpakt in een kartonnen doos.
Wanneer u meer informatie wenst over ons ambachtelijk Italiaans roomijs dan kunt u contact opnemen met de salesafdeling op telefoonnummer 0527-684000.